De leden van de rekenkamercommissie

Rom Afman

mr. R. (Rom) Afman (1959) is werkzaam als jurist bij de Inspectie leefomgeving en transport. Daarvoor was hij werkzaam in diverse functies bij de Vrom-inspectie, provincie Fryslân en de gemeente Aalsmeer. Daarnaast is Afman voorzitter van de rekenkamercommissie Heerenveen en lid van de rekenkamercommissie Midden-Groningen. Afman studeerde staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Greet Seinen

Drs. G. (Greet) Seinen is werkzaam als organisatieadviseur bij het Expertisecentrum van de gemeente Emmen. Als  manager, programmamanager, adviseur en onderzoeker heeft ze veel ervaring met name in het Sociaal Domein. Vanuit Emmen heeft ze  voor de gemeente Groningen gewerkt aan complexe transitieopgaven (2017-2019). Daarnaast werkt ze als zelfstandige en voert ze opdrachten uit voor bijvoorbeeld het ministerie van VWS of voor individuele gemeenten. Van 2016 t/m 2018 was zij lid van de Rekenkamer Haren en sinds maart van dit jaar maakt zij deel uit van de rekenkamercommissie Heerenveen. Greet Seinen was in de afgelopen jaren ook politiek actief. Zo was zij van 2007 t/m 2014 lid van Provinciale Staten in Drenthe en maakte zij deel uit van de commissie Bestuur Financiën en Economie en de commissie Omgevingsbeleid. Seinen is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (doctoraal Duitse taal en letterkunde, postdoctoraal Bedrijfskunde). In 2019 rondde zij de Postgraduate Governance opleiding voor Commissarissen & Bestuurders af.

Willem de Boer

Drs. W. (Willem) de Boer (1955) is werkzaam als senior beleidsmedewerker bij de directie Stadsontwikkeling van de gemeente Groningen. Hiervoor is hij werkzaam geweest in diverse andere functies bij de gemeente Groningen en de provincie Fryslân. Daarnaast is hij lid van de rekenkamercommissie van Tynaarlo (sinds maart 2019) en eerder lid geweest van de rekenkamercommissies Noordoost-Fryslân (9 jaar) en Harlingen (8 jaar). De Boer is afgestudeerd als econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft aan de Open Universiteit het Kort Hoger Onderwijsprogramma Milieumanagement afgerond alsook verschillende vakken over financial accounting. 

Yvon Goedhart

mr. Y.H. (Yvon) Goedhart (1970) is sinds 1 januari 2018 werkzaam als plv. Griffier en secretaris van de Rekenkamercommissie bij de gemeente Midden-Groningen. Daarvoor was zijwerkzaam in diverse functies bij de gemeente Slochteren, waaronder griffier. Daarnaast is zij sinds 1 juli 2019 ambtelijk secretaris voor de Rekenkamercommissie Stadskanaal. Mw. Goedhart is afgestudeerd in Juridisch bestuurswetenschappelijk Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.